Мисия „Ветеринар“ – 2 „б“ клас

Изминалата седмица в часовете по занимания по интереси във 2 „Б“ клас премина на тема  МИСИЯ “ВЕТЕРИНАР”, като мотото беше – по-добра грижа за различните животни.
Децата се запознаха с професията „Ветеринар“,  затова как се е появила през различните епохи и в различните общества. Каква е връзката на човека с домашните и диви животни . Какво е необходимо,за да станеш такъв лекар.  Направихме си медицински шапки. Всички споделиха какви домашни любимци имат. Разгледаха различни енциклопедии за животните. Вълнуваща беше срещата ни на живо с д-р Димитрова- ветеринарен лекар. Тя разказа за своите вълнения преди да придобие тази професия и какво е необходимо като знания, за да може да се изпълнява длъжността. Даде ни насоки как може да помогнем при ранен гълъб.
С инпровизирана ситуация всички млади ветеринари от 2 „б“ клас се погрижиха за белият гълъб Тони, който беше със счупена опашка. След преглед и взаимни разисквания, успяха да му поставят шина и да го изолират в клетка и под карантина, да го наблюдават, докато оздравее.
Припомнихме си една игра от детството на родителите им: „Прескочи кобила“, а също и пресъздадоха танцът „Фламенко“,които породиха много усмивки. Много голям интерес предизвикаха макетите на препарирани животни.Много впечатления и наблюдения събраха. След грижите за раненото животно, дойде време да го пуснем на свобода. И нали е бял гълъб, когато го пуснаха навън посланието беше: да има много надежда и мир на земята. Погрижиха се да оставят храна за него и за всички птички навън,като направиха хранилка, която поставиха на дървото в училищния двор. Мисията приключи като всеки един от тях получи сертификат.