Мисия „Изобретател“ – 2 „б“ клас

В ежедневието си използваме различни придобивки за улеснение
благодарение на различни изобретения.
Мисия „Изобретател“ бе темата на следобедните занятия с учениците от 2 „Б „клас през изминалата седмица. Децата се запознаха с различни любопитни факти и за създателите за често използвани изобретения – дистанционно, телевизор, ел. крушка, асансьор, хладилник.
В деня, когато отбелязахме Никулден, запознахме учениците с един от най-големите изобретатели в историята на човечеството – Никола Тесла, с най-големите му постижения, които използваме и днес – променливият ток, който захранва електроуредите около нас, дистанционното управление и безжичната комуникация.
Темата в четвъртък бе „Автомобили“. Второкласниците разгледаха снимки на някои от първите автомобили, изобретени от човека и чуха звуците на различни двигатели, включително и на болидите от Формула1.
И за да е по-интересен часът, г-н Балчев показа на учениците акумулатор, въздушен филтър, крушки за фарове и кабели за подаване на ток. Второкласниците си поиграха и с доста детски колички, които г-н Балчев донесе, за да е още по-интересен следобедът.
Усмивки предизвика изобретението –самоходни обувки, с които пешеходец може да измине 160 км на ден.
За да станеш изобретател са нужни много знания и житейски опит, но все пак децата се опитаха да изработят роботче от хартия, което след години може и да извършва определени действия само, но затова ще са необходими нови знания от порасналите ученици.