Мисия „Космонавт“ 1 клас

В ден 1 от мисията, първокласниците се запознаха със сложността на професията космонавт.

Наблюдаваха  подготовката на космонавтите за техните мисии в открития Космос, видяха специфичното

космическо облекло – скафандър. Върнахме се назад във времето, където видяхме първите полети със сувалка до Луната и споменахме видни за професията имена.

Българското участие на космонавти в космически мисии. Децата наблюдаваха и подготовка на младите кандидат-космонавти в лагерите на НАСА,

където в момента е Татяна Иванова от гр. Добрич.

Учениците получиха своите бордни карти за космически кораб „Първолаци“.

В ден 2 от своята мисия, учениците научиха повече за космическите ракети. Изработиха своя собствена като използваха алуминиево кенче и фолио, старателно изрязаха и декорираха своите елементи.

В ден 3 от мисията, първолаците продължиха своето пътешествие в необятния Космос. Там те се запознаха с планетите от Слънчевата система.

Изработиха своя собствена слънчева система.  върху изработените от тях ракети.

В ден 4 на мисия „Космонавт“ учениците от първи клас се запознаха с храната на космонавтите. Успяхме да се докоснем до храната, която консумират в открития Космос, където няма гравитация, нито свежи хранителните продукти. Първолаците участваха в демонстрация и дегустация на хидрогенеризаха храна – гулаш и шоколадов мус. 

В ден 5 е последният ден от мисия „Космонавт“ в първи клас. През този ден, учениците направиха своите снимки зад образа на космонавт и беседваха, какво ново знание и интереси получиха от изминалите дни!
Учители в начален етап: Р. Костадинова; Ж. Миланова; Р. Иванова; Д. Василева